• Úvod
  • Predaj jahňaciny
  • Partneri
  • Články
  • Kontakt
AGRANIA, s.r.o. - Predaj jahňaciny
Volajte: 0903 697 565

Ovčie mäso a L-karnitín

28/1/2010

 
Picture
L-karnitín je látka, ktorá zintenzívňuje premenu tukov tým, že na seba viaže mastné kyseliny obsiahnuté v tukoch a umožňuje ich prechod cez mitochondrionálnu membránu bunky, kde sa z nich tvorí energia.

Názov “karnitín” je odvodený od latinského slova caro – mäso. Čistý karnitín je biely prášok, silne priťahujúci vodu, takže aj na vzduchu sa rýchlo mení v roztok. Hovorí sa mu karnitín báza, alebo tiež čistý karnitín. Má dve optické formy, ale len ľavotočivá (L-karnitín) má liečebný účinok. V predaji je preto výlučne L-forma. Vzorec karnitínu je (CH3)3 – N – CH2 – (CH – OH) – CH2 – COO -

Zastúpenie karnitínu v potrave je rôzne. Najviac ho obsahuje ovčie mäso, potom jahňacie a hovädzie, menej už bravčové a králičie. Oveľa menej ho je v kuracom mäse, jahňacej pečeni a v kravskom mlieku. Dodávaných stravou musí byť až 75% dennej potreby karnitínu u človeka, zbytok je vlastná tvorba z esenciálnych aminokyselín lyzínu a metionínu v tele.

zdroj: Wikipedia, slobodná encyklopédia

Chov a predaj oviec a ovčieho mäsa

28/1/2010

 
Firma AGRANIA, s.r.o. ponúka na predaj kvalitné ovčie mäso, jahňacinu a baraninu. Naše ovečky sú chované vonku, pod holým nebom po väčšinu roka. Rozľahlé prirodzené pastviny na Síkoch, pri obci Močenok im poskytujú dostatok zdravej výživy po celý rok. Ide o tradičné mäsové plemeno.


Jahňacina je mladé mäso z oviec narodených v tomto roku, ktoré ešte nie sú pohlavne dospelé. Toto mäso sa vyznačuje jemnou chuťou, je to skutočná špecialita. Jahňacina si nevyžaduje taký dlhý čas prípravy, ako je to u staršieho mäsa a zároveň ponúka širokú škálu použitia a spôsobov konzumácie.

Ovčie mäso a baranina je mäso z oviec starších ako 1 rok. Toto mäso je plnšie v chuti a vo vôni a jeho kvalitu ocenia skutoční kulinárski majstri.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.